Løpesko


Nike Pegasus +30 Shield (utslitt - mistet spensten)
Mengdetreningssko velegnet til hardt underlag. Kjøpt høsten 2013. Brukes til asfaltøkter og intervaller på grus.

Asics Gel Nimbus 13
Mengdetreningssko for normalpronasjon. Kjøpt februar 2012. Stort sett benyttet på tredemølla. Konvertert til piggsko vinteren 2015 - pigget på Løplabbet.


Saucony Progrid Triumph 10
Lett treningssko med 8mm dropp. Benyttes stort sett intervaller på mølla. Kjennes ut som de er "bygd for fart", så mulig de får komme ut og lufte seg til våren!

Asics Gel-Fuji Racer
Lettvektssko for terreng. Ypperlig til intervaller på grus og sti. Dårlig egnet i terrenget når det er vått. Glipper lett på røtter, gress og når det er gjørmete.


Mizuno Wave Ascend(pensjonert høsten 2014)
Mengdetreningssko for grus og terreng kjøpt våren 2013. God demping og grov såle gjør at den også er god på vinterføre. Bred fot gir god plass til tærne, så dette er en sko for de lengre turene. 


Saucony PowerGrid Peregrine 4
Denne skoen kom på markedet i Norge våren 2014; da hadde jeg alt rukket å kjøpe den på nett i USA. Men etpar uker etterpå så jeg den i hylla på Oslo Sportslager. Link til omtale.
Det er en ren terrengsko med lav vekt, som gjør den godt egnet til stiløping og  konkurranser på grus. Sålen er forholdsvis grov, med skråstilte "mothaker" som gjør at den sitter spikret på sleipt underlag, som våte røtter og steiner samt gjørme.

Mizuno Wave Creation 15
Mengdetreningssko for hardt underlag som skal gi god demping på asfalt og grus. Dette er en sko det er greit å ha i skapet når kroppen ganske raskt reagerer på for hardt underlag - og terrengskoene ikke gir tilstrekkelig demping. Ingen såle for våte stier. Denne er testet ut på etpar løpeturer og gir en god løpsfølelses. Blir nok ikke met brukt i sommer da jeg helst holder meg i skogen, men kanskje et godt valg til Hytteplanmila.

Mizuno Wave Kazan
Denne kjøpte jeg i Håkons hall etter Birkebeinerrittet i 2014. Mizuno har byttet navn på modellene sine; jeg var ute etter en ny Wave Ascend - men denne er altså erstatningen. Litt morsom såle, blomstermønster. Brukt i vinter på snøføre, fungerte godt. Jeg har tilgode å teste den i terrenget. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar