mandag 18. november 2013

BirkenhistorikkJeg har en Birkebeinerhistorie som strekker seg forholdsvis langt tilbake, med sporadisk deltakelse fra år til år. Det startet med Rittet i 1998, og etter det er det blitt 12 konkurranser til sammen.
Det første løpet ble gjennomført i 2006, noe som ble en positiv opplevelse. Likevel var jeg ikke tilbake på neste løp før i 2010.
Rennet hadde en noe trangere start. Med minimal tro på at egne skiferdigheter skulle strekke til en Birken gjennomføring, ble jeg utfordret av en kollega, motet meg opp og sto klar på Tingstadjordet i mars 2007 – og så kom avlysningen for første gang i historien. Nytt forsøk i 2008 ble stoppet av sykdom, så først i 2010 kom jeg meg endelig over fjellet med ski på beina.
Midt på 2000-tallet gikk jeg litt lei av «Birken-logistikk», syklet Grenserittet et par ganger, men etter hvert nøyde jeg meg med å kose meg på sykkeltur uten at «kravet» om antall kilometer og treningstimer hang over meg.
Men tidlig i 2010 kom en mail fra ei venninne som hadde fått startnummer til Birkebeinertrippelen på jobben – kunne jeg tenke meg å bli med på det litt hårete målet? Vi bor på forskjellig sted og kunne ikke trene sammen til daglig, men allikevel – et felles mål og en å dele treningserfaringer med. Jeg var ikke så vanskelig å be, så kort tid etter var startnummer til Birkebeinerrennet kjøpt på nett. Og i september 2010 var målet nådd, vi var «Årets Birkebeiner» begge to!

 Trippelguri & Tonje12 gjennomføringer, men ingen merker. Er det viktig? Egentlig ikke, men når jeg nå har vært ganske nær i både sykkel og løp, så blir det et mål å strekke seg etter og en motivasjon for å trene. Rennet er det vanskeligste, derfor et noe langsiktig mål om merke i alle 3 i 2015.

Går det så går det !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar