mandag 15. februar 2016

Fantastisk helg på ski i lavlandet

Litt opp i åsen måtte jeg, men føremeldingen stemte, det er fortsatt skiføre i det man kaller "høyden". Så det ble 2 flotte skiturer i Romeriksåsen i helga, med litt ulikt utgangspunkt.
Føremeldingen ble selvsagt sjekket på forhånd - hvor der det nykjørte spor? - og lørdag startet turen på Grøsåkervangen. Drøy halvtime hjemmefra, og ca 5 km på bomvei opp gjennom skogen.
Ganske riktig nykjørte spor, tilstrekkelig med snø kan man kalle det og vi tok turen inn til Bekkestua, et serveringssted ca 2 km fra parkeringsplassen. Deretter en runde som startet nordover, snudde et par km sør for Bjertnessjøen og etter 11 km var vi tilbake på Bekkestua.
Litt merkelig føre, -5 grader, men høy luftfuktighet gjorde at konsistensen på snøen gjorde at det allikevel ble litt bakglatt.


Bekkestua
Det er alltid gøy å teste ut nye områder, så søndag kjørte vi litt lenger på hovedveien og endte opp i Åsgreina. Her starter løypa i en lysløpe midt i boligfeltet, ingen stor parkeringsplass akkurat, men vi fikk plassert bilen. De høydemetrene vi tok med bil dagen før, ble nå forsert med ski på beina. Det var 4 km nesten rett opp! Men desto artigere å kjøre ned igjen etterpå.
Mye bedre føre enn på lørdag, kaldere, og fastere spor. Det ble samme runden som dagen før, om Bekkestua og da de 4 km ned lia var tilbakelagt kunne jeg logge 20 km.

Ikke noe å si på vær og føre - ved Storøyungen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar