fredag 26. mai 2017

ECO Trail 2017

Valget falt på terrengsko - Mizuno Wave Kazan - godt brukt

Lørdag 20. mai deltok jeg for første gang i Eco Trail. Det var "trail" som gjorde at jeg ble oppmerksom på løpet og jeg likte kombinasjonen av stier og asfalt. Dette blir en fin oppkjøring til Birken, så jeg meldte meg på 18 km ganske tidlig. 18 ble etterhvert til 20, men det var jo bare en liten bagatell.
Løypa tiltalte meg, jeg har aldri tatt turen langs Lysakerelva, så det å få nye løperopplevelser istedet for de velkjente rundene hjemme er alltid kjærkomment.

Var ihvertfall optimistisk før start på Fossum

Løypeprofilen sa slakt nedover langs elva og flatt fra Lysaker - dette skulle gå greit. Men virkeligheten var faktisk en annen. Det ble ingen gratiskilometer! Riktignok var det noen nedoverbakker, men det var også noen saftige kneiker oppover - som tok litt energi.
Jeg var opptatt av å ikke starte for hardt, det er lett å la seg rive med, og jeg mener jeg klarte det. Like fullt skjedde det et eller annet på 7 km, etter et par kneiker. Jeg møtte en vegg! Plutselig ble alt veldig tungt, og det var bare å forsere kneikene i gangfart. Jeg tenkte at det kanskje ville gå over, og at det bare var en periode jeg måtte gjennom - løypa ville jo flate ut på Lysaker.
Men dengang ei, det ble laaange 13 km til mål, enhver liten motbakke var tung å forsere så det var vel rett og slett en dårlig dag.

Frister deltagelsen til gjentagelse. Absolutt! Jeg har sansen for konseptet - "bring your own device" - i den forstand at man må ha med drikkekopp selv, for å forsyne seg på drikkestasjonene, eventuelt ta med drikkesekk. Jeg valgte det siste, for et eller annet sted måtte jeg jo ha både drikkekopp og mat.
Serveringen var særdeles enkel på 20 km, vannkanner utplassert ved Maxbo på Skøyen. Det medfører at man slipper flere 100 meter med drikkekopper som flyter, med tilhørende søppelmengder.
Dog har reaksjonene på facebook siden i etterkant vist noe kritikk, særlig fra de som løp de lengre distansene. Det gikk i hovedsak ut på tilbudet for påfyll av energi underveis, så spørsmålet er hvor enkelt det bør være...

Medalje og trøye som seg hør og bør....
Jeg hadde med bar og gel, men når det gikk så trått som det gjorde hadde det vært fint å hatt mulighet for en bananbit underveis. Men løypa, herlig, mer grus enn jeg trodde på forhånd. Pga mye regn uken før var jeg redd det skulle være litt sleipt og glatt, og valgte derfor en godt dempet terrengsko for å få god såle. Det fungerte bra, også på asfalten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar