søndag 28. juni 2015

Søndagslangtur til Ullevålseter

Idag har jeg vært ute på eventyr! Det er det jeg kaller de turene på nye veier, ruter jeg ikke har syklet før. Og når planen er langtur, så blir turen mer spennende når jeg ikke har syklet distansen før.
Målet denne søndagen var Ullevålseter, med start hjemme på Kjeller. Jeg ante ikke hvor langt det var, men en rolig søndagslangtur kan jo vare noen timer - og jeg trenger mange mil på sykkelsetet før Birken.
Første del av løypa var kjent siden jeg har vært etpar turer til Lilloseter allerede denne våren. Over Hellerudsletta og opp til Gjelleråsen. Derfra opp gjennom et industrifelt før vi nådde lysløypa ved Skytta. Her går det jevnt oppover på fin grusvei, forbi Romstjern og til høyre ved Kruttverket kafe. Det er etpar saftige små kneiker her, men på letteste gir gikk det greit. Ved krysset der veien fortsetter videre oppover til Lilloseter, tok vi denne gang til venstre med kurs for Solemskogen. Noen kilometer videre sto vi på parkeringsplassen, og så en sti merket mot Sandermosen og Movatn. Mer spennende enn å følge asfaltveien? Absolutt, vi kom ganske raskt over på grei sti - og det ble litt mer terreng enn ventet på vei ned mot Monsetangen, men fint med litt utfordringer.
Ved Monsetangen fortsatte vi nordover mot Sandermosen, det gikk litt mer oppover enn vi var komfortable med - "Hvor var Maridalsvannet"?  - så en rask sjekk på kartet viste at vi var på feil vei. Bare å snu og etterhvert kom vi på rett vei og hadde Maridalsvannet i sikte.
Men det er lett å bli for ivrig så ved neste kryss da vi hadde passert Sander gård, så dro vi til høyre - og etter en drøy kilometer fant vi ut at igjen var vi på feil kurs. Hva nå? Fortsette mot Sandermosen eller snu? Etter en ny kartsjekk fant vi ut at veien til Ullevålseter var overkommelig - det fristet å nå frem til hvetebaksten - så vi snudde, igjen, og snart var Maridalsvannet i sikte igjen. Litt klok av skade, så ble det kartsjekk i neste veikryss - sånn for sikkerhets skyld.
Snart var vi ved Hammeren og tok fatt på veien oppover. Litt spent på hvor bratt det ville være oppover langs Skjærsjøelva, men bedre enn ventet og turen opp til Ullevålseter gikk greit.

Ullevålseter
Dette smakte
På returen valgte vi den andre siden av Skjærsjøelva og det ble vel de kjappeste 5 km på hele turen. Den stien vi tok fra Monsetangen var ikke veldig fristende å ta motsatt vei, er ikke så spennende å gå og slepe sykkelen etter seg. Så det ble lysløypa oppover forbi Langsetløkka og det ble bratt nok, måtte gi tapt i en bakke da melkesyren satte seg godt fast. Tilbake på Solemskogen ble det samme vei hjem igjen, og vi kunne logge 61 km da sykkelen ble parkert utenfor huset. God søndagslangtur!


62 dager igjen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar