søndag 2. mars 2014

Laaaangtur - Sjusjøen til Gåsbu

Når målet var å få seg en ekstra lang tur før treningsøktene bør bli litt kortere, passet det ypperlig å bli med Hamar og Hedemarken Turistforening, http://www.hht.no/, på tur fra Sjusjøen til Gåsbu. Ingen ren "flokk og følge tur", man kjøper en plass på buss fra Gåsbu og går tilbake i eget tempo og med ansvar for å ha med seg det man trenger av mat og utstyr. Kl 0800 lørdag morgen sto 5 busser pent oppstilt på parkeringsplassen, og de fyltes snart av skiløpere hvor det mest naturlige samtaleemnet ble "hva skal vi smøre med i dag da?"
Tåka lå tjukk over Sjusjøen skistadion, og med en knapp minusgrad startet vi med Rhode multigrade. Det gikk sånn passe, så før stigningene startet måtte vi på med noe litt mykere, Swix VR45. Og vi var ikke alene om det.
Smørestopp ved foten av Sollifjellet
Den første mila mot Ljøsheim besto av endel slake stigninger, tilsvarende nedoverbakker og fine myrer. Den neste besto omtrent bare av "gratiskilometer". Trikkeskinner gjennom slake nedoverbakker og myrer, det var bare å stake og stake - herlig! Vel framme ved Prestsetra var både skia tomme for smøring, og kroppen trengte også påfyll, så her ble det en stopp.
Den neste mila gikk vi inn i et lettkupert skogsterreng, hvor også sporet ble noe smalere.

Nok snø og trolsk stemning
Føret forandret seg, det ble fuktigere snø og det nye laget med VR45 virket ikke. Men noen i følget hadde kjøpt med seg en av Swix sine nyeste vokser, så da var det bare å sende den på rundgang.

Vidundersmøring - ihvertfall en stund...
Den hjalp oss fint fram til Lavlia, hvor det ble servert havresuppe og tørlet reinkjøtt, før vi skulle opp noe som ble kalt "Helvetesbakkene". Og med tanke på de, ble det lagt på et ekstra lag av VR62.

Bålpanne, havresuppe og tørka reinkjøtt - takk DNT!
Helvetesbakkene må være døpt av en hedemarking vant til Hedmarksvidda. For oss som har beveget oss mye i Romeriksåsene og Nordmarka, så ble det litt "oi, var det alt...". På toppen var det godt med kladder under skia, siden snøene var noe tørrere her og over Brumundsetrene og fram til krysset ved Målia så lugget det litt under skia innimellom.
Herfra var det "bare" 11 km igjen til Gåsbu, vi nærmet oss målet. Lett og fint terreng, litt varierende føre men de siste km mot Gåsbu var det bare å stake seg fram i slake, herlige nedoverbakker. Vel tilbake var 55 km unnagjort. En fantastisk flott tur, tenk å få gå den i sol engang, men uansett, vi er heldige som har mulighet til å bruke lørdagen på en slik måte. Og takk til HHT for et flott tilbud!

God stemning

Langrennslykke

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar