torsdag 16. oktober 2014

Hytteplanmila neste...

Til helga skal jeg gjøre noe jeg aldri har gjort før - løpe en "ordentlig" 10 km. Kontrollmålt - kvalitetsløp - rekordløype, finnes det noe bedre sted for en debut?
Jeg har aldri vært en løper. Orientering har vært min idrett, bedre med kart enn på fart, så mosjonsløp på flatmark har aldri fristet - før nå.
Jeg liker å løpe, helst i skogen, men tanken på å prøve seg på en halvmaraton "i en eller annen by" kommer oftere og oftere . Etter trippelåret 2015, skal jeg ta en vurdering på om ski og sykkel skal settes litt til side - og joggeskoene prioriteres opp.


Så hvorfor stiller jeg på lørdag? Jeg er nyskjerrig på hva jeg faktisk løper en 10 km på. I tillegg tenker jeg at det kan være fint å ha et utgangspunkt, en "baseline" som jeg forhåpentligvis kan forbedre fremover.
Hva er målet da? Fortest mulig selvsagt! Jeg tror jeg skal slite med å komme under 50 min, men mulig jeg ikke er så langt unna. Siden 10 km er en krevende distanse kommer jeg sikkert til å grue meg - litt - men jeg får la være å tenke på de flotte tidene mange løpere klarer å oppnå på en slik distanse.
Jeg har ikke trent spesifikt mot dette løpet, ikke lagt inn ekstra intervalløkter for å få opp farten - det er kun ei distanseøkt som går inn treningsprogrammet til det som er det egentlige målet om

156 dager

4 kommentarer:

 1. Lykke til i morgen! Vi ses kanskje ;-)

  SvarSlett
 2. Lykke til - dette blir spennende - og litt gøy også (i alle fall etterpå!!!) ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Gleder meg mest. Lykke til til deg også!

   Slett