onsdag 16. april 2014

" Frozen shoulder"

Hørt om det? Ikke jeg, før en fysioterapeut nevnte muligheten i høst og endelig diagnose ble stilt i forrige uke.
Det er ingen direkte idrettsskade som skyldes overbelastning, men så lenge man driver med trening så påvirker den jo indirekte.
Hvor lenge jeg har hatt det aner jeg ikke, for symptomene kommer gradvis, men jeg husker fra i sommer at det var litt dårlig bevegelighet når jeg løftet armen. Reflekterte ikke så mye over det, og litt "vondter" er jo en del av gamet når man driver med langdistanse og har levd en stund. I tillegg hadde sikkert et tosifret antall timer foran pc'en under masteravslutningen satt sine spor, trodde jeg. Litt utpå høsten tiltok smertene, jeg antok det var rulleskitreningen som var årsaken. Disse turene økte i lengde så snart Birkebeinerrittet var over.
Et besøk hos fysioterapeut avslørte riktignok en senebetennelse, som trykkbølgebehandling tok knekken på. Men skulderen ble aldri helt bra og i en travel hverdag så går nå dagene. Jeg kunne fint gå på ski, kjente ingenting etterpå heller. Det var kun enkelte bevegelser som var vonde samt at det kom hoggsmerter ved brå bevegelser, som det å skli et ukontrollert på snøen.

Den frosne......
Og oppsøke lege når  Birkebeinerrennet sto for døren, og jeg ikke hadde vondt under skiturene...åh, nei...da fikk det vente.
Men når heller ikke 3 uker hvile fra skigåing hjalp var det på tide gjøre noe. Fysioterapeuten hadde nevnt "frozen shoulder", men jeg hadde svake symptomer så vanskelig å konkludere. Forrige uke dro jeg til NIMI på legebesøk, og der var konklusjonen klar. Frossen skulder kan oppstå fra ingenting, vare 1-3 år, og gå over av seg selv. Men 1-3 år er lenge, så man kan prøve kortisoninjeksjon som kan få fortgang på prosessen. Verdt forsøket, så mandag ble sprøyta satt. Så nå er det bare å vente....

2 kommentarer:

  1. Oj - det hørtes ikke bra ut!! Håper du slipper å vente såååå lenge som 3år.... huff og huff! God bedring og god påske!

    SvarSlett