fredag 18. april 2014

Langfredag og langtur til Lilloseter

Vi er fortsatt tidlig på sesongen selv om lite snø gjør at man fort kan tro vi er langt ut i mai. Alle råd om sesongstarten på sykkel går ut på rolige langturer som gradvis øker i intensitet og lengde. Siste utgave av Birken bare underbygger dette.


Men etter 5 rolige langturer og 130 km var det på tide å komme ut av komfortsonen og flate veier på Romerike, og kjenne litt på grus, røtter og steiner.
Til Lilloseter går det stort sett oppover, så et greit mål for en langtur som nå burde vare opp mot 2 timer. Samtidig er det gøy å prøve nye veier, så etter en liten kartstudie satte vi kursen vestover. I stedet for å sykle hovedveien opp til Gjelleråsen, tok vi til høyre inn ved Lahaugmoen og fant Den Trondhjemske kongevei, etablert ca 1770. Fin grusvei, noen gode oppoverbakker før det bar nedover mot Skillebekk og Rv-4 med litt mer stein som underlag. Måtte sette på demperen noe, og ellers så merker jeg at "kyllingfaktoren" er høy på de første turene der det humper litt.
Vi krysset Rv-4 og ved oppkjøringen til Franzefoss bruk tar det av en lysløype brått til høyre, som går parallelt med 4'ern nordover. Bra underlag, grus, men etterhvert noen heftige oppoverbakker. Selv med rolig tempo og lette gir gikk pulsen opp i 20 under max, og det var lett å kjenne på samme følelse som toppen av "Rosinbakken". Endelig på toppen, et par raske nedoverbakker og så til høyre ned i Skytta næringspark. I ettertid så jeg på kartet at det var mulig å ta en lysløype tvers over utenfor boligfeltet, så den får testes neste gang.
Inn på turveien innerst i Skyttaområdet, og så går det stort sett jevnt oppover forbi Romstjern, husk å ta til høyre ved Steinbruvann og til høyre igjen etter at Breisjøen er passert. Noen bakker tøffere enn andre, men etter 1 t og 20 min sto vi endelig på Lilloseter.


Påskekos i sola - fortjent!
En god pause i sola, i le for vinden, fersk hvetebakst smakte godt før det var å sette seg på sykkelen og trille (nesten) hjem. Men det er et par gode kneiker på turen tilbake til Skytta også. Vel tilbake var 37 km tilbakelagt, 900 høydemeter forsert og 1000 kcal forbrukt - og jeg kunne logge en god langtur på drøye 2 timer.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar