lørdag 30. mai 2015

Nordkisa Skogskarusell #2

Torsdag var det klart for løp nr 2 i Nordkisa Skogskarusell. Denne gang målte løypa 5,9 km og var et realt skogsløp. I tillegg ble det en ordentlig styrkeprøve siden regnet hadde gjort løypa til en ordentlig rotbløyte. Man trengte ikke sko med demping denne gang; det var ikke antydning til svikt i skogbunnen - bare å trekke føttene opp fra underlaget igjen.
Vi startet ved Nordkisa skole, og etter etpar hundre meter på vei rundt idrettsplassen bar det rett til skogs. Smal sti, bratt oppover, etpar gode kneiker før vi endte på toppen i et hogstfelt. Bra merket så ingen problemer med å finne veien. Etter forsering av noen tømmerstokker, så kom vi ut på sti igjen og her bar det heldigvis litt utfor. Etterhvert ut på ei lysløype - hvor det gikk litt slakt oppover før vi etterhvert endte ved en skiskytterarena etter rundt 3 km - om jeg ikke husker helt feil. Her ble det heldigvis noen gode nedoverbakker, før vi igjen satte kursen oppover på etterhvert ganske smale stier. Når det gjenstår knapt halvannen km er vi igjen ute på lysløypa, motsatt vei av løp nr 1. Da er det mulig å tenke at mål er i sikte, det går jevnt nedover og ellers flatt og etpar slake småkneiker. Og de siste 200-300 meterne på grusvei fram til idrettsplassen igjen.

Litt sliten (bilde tatt av arrangøren)
Jeg syntes det gikk rimelig greit, men slapp en rygg og reduserte tempoet noe etter halvannen km. Skaubygdaløpet (21,1 km) står på programmet søndag og jeg var redd for å kjøre for mye melkesyre ned i beina. Da jeg så snittpulsen på Garmin etterpå så lå den pent på terskel, 2 slag under forrige løp og 5 under snittpulsen på BDO-mila. Tror det var greit for beina fikk uansett kjørt seg på det tunge føret.
Nå er det pause til over sommeren, men 9,5 km 5 dager etter Birkebeinerrittet kan bli krevende nok.

Deilig servering denne gang også - 2 slike og regnskapet gikk i 0 tenker jeg...

Kamp om plassen i målteltet i regnværet

Nordkisa Skogskarusell....

...for oss som er glad i skogen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar