fredag 30. mai 2014

Lessons learned....

Av og til blir man litt for ivrig, og føler at treningsplanen må følges uansett. Jeg tror jeg gjorde en liten tabbe ved å kun legge inn en hviledag etter Skaubygdaløpet. Selv om gjennomføringen gikk greit, så var det veldig tungt på det til tider gjørmete underlaget. Jeg hadde 1 time å kjøre hjem, og kjente at jeg slet med å holde fokus på kjøreturen - ble bare trøttere og trøttere. Vel hjemme la jeg meg rett på sofaen, og der lå jeg i 1 time - fullstendig tappet for energi-
Jeg tok hviledag på mandag, mens det på tirsdag ble en rolig sykkeltur. Sykling langs flate asfaltveier er lettere enn å løpe, så jeg syklet halvannen time og 3 mil - veldig bevisst på at søndagens tur sikkert satt i beina fortsatt.
Onsdag skulle jeg egentlig hatt den intervalløkta jeg tok torsdag. Men da jeg startet på løpeturen kjente jeg at det sannsynligvis ikke ville ha noen hensikt, beina var som bly. Så da ble det en lett joggetur med håp om at det skulle løse opp litt.
Torsdagens intervall ble også en tung affære, beina begynte å stivne i bakkene før jeg nådde terskelpuls.
Så lærdommen denne uka er at etter en slik kraftanstrengelse som Skaubygdaløpet er, så burde jeg nok lagt inn 2 hviledager før jeg dro ut på treningsøkt igjen.

Og siden jeg skal reise bort i helgen måtte jeg ta langturen på fredag i stedet for å vente en dag. Derfor ble det litt "elle melle" på dagens langtur, sykkel eller løp. Sykkel er skånsomt for beina, men jeg har også hørt at man kan bli litt tung i beina av det.....så etter litt grubling ble det langtur på beina. Helt rolig, gåing i bakkene, for de var fortsatt veldig tunge, men det var godt å få trent litt utforbakke på slutten.
Nydelig i skogen...og her løpes det ihvertfall

1 kommentar:

  1. Det er ikke alltid like lett å beregne hvor mye hvile man trenger. Og selv om jeg tar en hviledag eller to, og selv om det da føles ok noen dager senere, så merker jeg likevel at det kan ta ganske mange flere dager etter det igjen før beina er tipp-topp igjen. En ting er jo å lytte til kroppen - en annen ting er å følge signalene fra kroppen - det er ikke alltid like enkelt! Snart er nok beina uthvilte igjen skal du se ;-)

    SvarSlett