tirsdag 17. desember 2013

Teknikkurs



I helga parkerte vi den såkalte julestria og stakk til fjells. Målet var Trysil og Anita Moens skiskole, og en drøm om at bedre teknikk skal gi færre minutter over fjellet i mars. 3 økter i løpet av helgen skulle ta oss gjennom alle teknikker, fra diagonalgang via staking til hvordan forsere bakker mest mulig effektivt. 
Lørdag morgen møtte vi opp på Trysil-Knut Arena, klar for første økt. Der traff vi Anita og fikk første leksjon i det som er nøkkelen til mer effektiv skigåing, nemlig riktig bruk av hofta – hofta fram!

 Viktigste verktøy - hofter


Balanse og tyngdeoverføring trenes best uten staver og snart var vi igang, frem og tilbake, med korrigeringer på bøy i knærne, for dårlig fraspark, feil stilling på hofta og ros når det gikk bra!



Tonje får kyndig veiledning
Søndag var det snøvær og nullføre, med andre ord, nesten umulig å smøre. Siden det å gå diagonal i oppoverbakke var omtrent umulig, fikk vi bedre tid på å øve staking og effektiv fiskebein i motbakke. 
Det er aldri for sent å lære teknikk ifølge Anita, den eldste deltageren hun har hatt er 89 år. Men vi måtte bare akseptere at vår innlæring nok var noe tregere enn hos tolvåringer;-) Teknikk er også ferskvare, så vi fikk råd om å komme oss ut i løpet av 4 dager for å repetere. Og fokusere mye på teknikk på de første skiturene. Ikke bare enkelt slik det ser ut på store deler Østlandet akkurat nå. Men da får vi i mellomtiden bruke tid på styrke- og balanseøvelsene vi fikk med oss hjem.

Hjemmeleksa - skal gjøres hver dag!

Se forøvrig reportasje fra kurset her


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar