tirsdag 17. desember 2013

TeknikkursI helga parkerte vi den såkalte julestria og stakk til fjells. Målet var Trysil og Anita Moens skiskole, og en drøm om at bedre teknikk skal gi færre minutter over fjellet i mars. 3 økter i løpet av helgen skulle ta oss gjennom alle teknikker, fra diagonalgang via staking til hvordan forsere bakker mest mulig effektivt. 
Lørdag morgen møtte vi opp på Trysil-Knut Arena, klar for første økt. Der traff vi Anita og fikk første leksjon i det som er nøkkelen til mer effektiv skigåing, nemlig riktig bruk av hofta – hofta fram!

 Viktigste verktøy - hofter


Balanse og tyngdeoverføring trenes best uten staver og snart var vi igang, frem og tilbake, med korrigeringer på bøy i knærne, for dårlig fraspark, feil stilling på hofta og ros når det gikk bra!Tonje får kyndig veiledning
Søndag var det snøvær og nullføre, med andre ord, nesten umulig å smøre. Siden det å gå diagonal i oppoverbakke var omtrent umulig, fikk vi bedre tid på å øve staking og effektiv fiskebein i motbakke. 
Det er aldri for sent å lære teknikk ifølge Anita, den eldste deltageren hun har hatt er 89 år. Men vi måtte bare akseptere at vår innlæring nok var noe tregere enn hos tolvåringer;-) Teknikk er også ferskvare, så vi fikk råd om å komme oss ut i løpet av 4 dager for å repetere. Og fokusere mye på teknikk på de første skiturene. Ikke bare enkelt slik det ser ut på store deler Østlandet akkurat nå. Men da får vi i mellomtiden bruke tid på styrke- og balanseøvelsene vi fikk med oss hjem.

Hjemmeleksa - skal gjøres hver dag!

Se forøvrig reportasje fra kurset her


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar