onsdag 4. desember 2013

Tid for test


I treningsplanen er det lagt opp til måling av framgang med jevne mellomrom, og den prestasjonstesten Espen Tønnesen foreslår er mulig å gjennomføre uten å grue seg en uke på forhånd! Men kan være hard nok mot slutten allikevel.
Testen foretas på tredemølle, som 5x5 min intervall med økende hastighet, stigning på 0,5 og 30 sekunder pause mellom hvert drag. Man starter på hastighet 9, fortsetter med 10-11-12 og 13. Hensikten er å måle pulsen etter hvert drag og om treningen har hatt effekt, skal pulsen jevnt over være lavere enn ved forrige test. Og om dette blir for sakte (eller fort), så er det bare å justere hastigheten - det viktigste er at det blir likt fra gang til gang.


Mølletest

Men det holder for meg. Etter en sommer med lite løping, og kun noen få sykkelintervall tok jeg en test tidlig i september. Da kom jeg bare halvveis i siste draget, så her var det absolutt forbedringspotensial. Etter en høst med mer fokus på intervall var resultatet mer oppløftende, samtlige drag ble gjennomført og pulsen hadde falt på de midterste intervallene. Neste test er planlagt i uke 1.

Keep up the good work (intervaller)

2 kommentarer:

  1. Ser at du er en fersking som meg i bloggverden ;-) Fant bloggen din fra Siljas - blir nok litt inspirasjon å hente her og! Lykke til :-)

    SvarSlett
  2. Takk for det, og det samme til deg:-) Var innom

    SvarSlett